Η Τουρκία προειδοποιεί για νέο «προσφυγικό τσουνάμι» εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της τουρκικής κυβέρνησης, η Άγκυρα αναμένει νέο κύμα προσφύγων, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, οι οποίοι έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, τουλάχιστον οι μισοί θα καταφέρουν να διασχίσουν τα σύνορα και να επιχειρήσουν τη μετάβασή τους στην Ευρώπη. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των Τούρκων, ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία στη γειτονική χώρα θα κυμανθεί μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων, οι οποίοι αναγκαστικά θα παραμείνουν εκεί για ολόκληρο τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης, στα εδάφη της φιλοξενούνται ήδη περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες των οποίων σκοπεύουν να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, απορρίπτοντας κάθε σκέψη επιστροφής στην πατρίδα τους.

Από τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά και οργανώσεων ανταρτών που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Άσαντ, προκαλώντας, σύμφωνα με τις διεθνείς οργανώσεις, τη μετακίνηση τουλάχιστον 120.000 ανθρώπων από το Χαλέπι, το Ιμπλίμπ και τη Χαμά.

4f25fe3c914b76e3e32b099c7222d7ec

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι