Ουκρανοί αιχμάλωτοι των ρωσόφωνων: «Οι ανώτεροι του Κιέβου μας εγκατέλειψαν να πεθάνουμε» [Βίντεο]


Οι στρατιωτικοί, που κρατούνται, ανήκουν στην 79η αερομεταφερόμενη μεραρχία ανίχνευσης-εμπροσθοφυλακής, η οποία συνετρίβη κοντά στη συνοριακή με τη Ρωσία πόλη Σνιέζναγε και το όρος Σαούρ-Μαγκίλα.
 
Όπως αφηγούνται οι Ουκρανοί, οι οποίοι κρατούνται σχεδόν γυμνοί και με εμφανή σημάδια τραυματισμού σε έναν τουλάχιστον από αυτούς, η ομάδα τους βρέθηκε υπό διασταυρούμενα πυρά και ζήτησαν βοήθεια από τους διοικητές τους, αλλά η μόνη απάντηση, που εισέπραξαν ήταν η «σιωπή ασυρμάτου».
 
Στις συνεχείς εκκλήσεις τους για βοήθεια, έπειτα από την αποτυχία της αποστολής τους να ενωθούν με αυτοκινητοπομπή, που είχε προηγηθεί, οι διοικητές τους απάντησαν με την υπόσχεση ότι θα στείλουν ένα ελικόπτερο Mi-24, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.
 
Αντιθέτως, μαζί με το ελικόπτερο, που θα τους διέσωζε, εξαφανίστηκε και η διοίκησή τους, η οποία δεν έδωσε καμία νεώτερη διαταγή, με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί να αισθανθούν ότι εγκαταλείφθηκαν και να παραδοθούν.
 
«Καταλαβαίνουμε ότι απλώς μας εγκατέλειψαν», λένε οι αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, οι οποίοι απαντούν στις ερωτήσεις των ανακριτών-ανταρτών στα ρωσικά, δείχνοντας διάθεση πλήρους συνεργασίας και κάθε άλλο παρά επιθυμία να υποστηρίξουν την ηγεσία του Κιέβου και την απόφασή της να συνεχίσει την πολεμική επιχείρηση εναντίον των πολιτών της στην Ανατολική Ουκρανία.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι μάχες για το όρος Σαούρ-Μαγκίλα συνεχίζονται, καθώς πρόκειται για ένα από τα στρατηγικά σημεία της περιοχής: όποιος ελέγχει το ύψωμα είναι σε θέση να επιτηρεί και να ελέγχει την επαρχιακή οδό Ροστόφ επί του Δον (Ρωσία) - Ντονιέτσκ, καθώς και μερικά περάσματα των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, πολλά από τα οποία ελέγχονται ακόμη από τους εξεγερμένους ρωσόφωνους.

defencenet.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι