Όλοι οι δρόμοι οδηγούν ταχέως στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΟΛΗ και στην αναδιάταξη των συνόρων

Τον Τούρκο τον βάλανε να παίξει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή και σήμερα αυτός κατάλαβε ότι δεν του δώσανε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κομπάρσου… ακριβώς γιατί ο πρωταγωνιστής των ημερών μας είναι οι Κούρδοι και το Κουρδικό.

¨Η Αστυνομία και ο Στρατός της Τουρκίας συνεχίζουν να μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους και πέριξ των στρατιωτικών μονάδων από τις επιθέσεις που συνεχίζουν να δέχονται από τους Κούρδους μαχητές ως απάντηση στους βομβαρδισμούς και στις επιχειρήσεις κατά του PKK στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι νάρκες είναι ο μεγάλος φόβος των Τούρκων καθώς οι Κούρδοι φέρονται να έχουν τοποθετήσει χιλιάδες σε κομβικά σημεία περιοχών της Τουρκίας, όπως οδικούς άξονες, κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και αστυνομικά φυλάκια, όπως και δημόσια κτίρια.

Οι επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές ασφαλείας της Άγκυρας για τη σύλληψη Κούρδων μαχητών μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, αφού κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, είτε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είτε σε επόμενο χρόνο οι Τούρκοι θρηνούν και άλλα θύματα.¨

Ο ρόλος του Ερντογάν για τους Δυτικούς τελειώνει… Γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές τους η Τουρκία μπορεί να γίνει μια πυριτιδαποθήκη από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή. Μάλιστα λόγω των Παγκόσμιων ανακατατάξεων χρειάζονται επειγόντως ένα σταθερό σε απόψεις συνομιλητή και αυτόν τον βρήκαν στο πρόσωπο των Κούρδων.

Όμως για να εξυπηρετήσουν τον νέο συνομιλητή τους χρειάζονται επειγόντως μια ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ Ν2 .

Ας θυμηθούμε γιατί η ιστορία ανακυκλώνεται επικίνδυνα.

¨Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας,

Με τη Συνθήκη των Σεβρών:

– H Οθωμανική Αυτοκρατορία έχανε τα τέσσερα πέμπτα των εδαφών της, στα οποία αναδύονταν ανεξάρτητα ή αυτόνομα κράτη και περιοχές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτίναζαν την οθωμανική κυριαρχία ή επικυριαρχία: Αίγυπτος, Αρμενία, Κουρδιστάν, Χετζάτζη, Συρία, Μεσοποταμία, Παλαιστίνη κ.ά. Διασφαλιζόταν η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου τα οποία κηρύσσονταν ανοχύρωτα.

– Προστατεύονταν τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

– Επί ευρωπαϊκού εδάφους η Τουρκία διατηρούσε μόνο την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της, αλλά οι Σύμμαχοι διατηρούσαν και αυτοί το δικαίωμα να μεταβάλουν αυτό το καθεστώς κατά τη βούλησή τους σε περίπτωση που η Τουρκία δεν θα σεβόταν τους υπόλοιπους όρους της συνθήκης.

– Ρυθμίζονταν πλήθος άλλα θέματα, συνοριακά, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά, όλα σχεδόν εις βάρος της Τουρκίας.

Σήμερα οι Δυτικοί θέλουν να διασφαλίσουν την σταθερότητα στο γεωπολιτικό υπογάστριο της Ρωσίας και μαζί και αυτά τα Στενά του Βοσπόρου για να εγκλωβίσουν την ναυτική πολεμική μηχανή των Ρώσων .

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταστήσουν την Μαύρη Θάλασσα Λίμνη , να διασφαλίσουν την ελευθερία των κινήσεων τους ( ακόμα και στα ενεργειακά) σε ολόκληρη την Μεσόγειο και ταυτόχρονα να απαξιώσουν την Συμμαχία Αιγύπτου- Ρωσίας με το μεγάλο στρατιωτικό ατού της το στρατηγικό Σουέζ.

Η συγκυρία που λέγεται ανεξαρτησία των Κούρδων ενεργοποιήθηκε για να πυροδοτήσει όλη την ευρύτερη περιοχή.

Για να υπάρξει μια νέα συνθήκη Σεβρών κομμένη και ραμμένη σε μέτρα παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι πρόκειται να τρέξουν γύρω μας πολλά γεγονότα και μάλιστα τέτοια που θα αποδυναμώσουν δραματικά τον παράγοντα του νεοθωμανισμού στην Τουρκία.

Χαράζονται ενεργειακοί αγωγοί επί χάρτου και σε λίγο σβήνονται και να ξανα χαράσσονται. Όλοι όμως περιμένουν την καινούργια Συνθήκη των Σεβρών για να έχουν ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Το τέρας που λέγεται Τουρκία μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μπορεί να το κτυπήσει.

Και ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ φιγουράρει και στις στρατιωτικές σημαίες του Ρώσων.

Συγκεκριμένα γεγονότα στο Αιγαίο θα κατεβάσουν τους Ρώσους κυρίως στα Στενά για να διασφαλίσουν και αυτοί τα συμφέροντα τους… έλεγε ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης ¨οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά για τα δικά τους συμφέροντα¨

Τότε θα είναι μια ευκαιρία για τους Δυτικούς να εισηγηθούν μια νέα συνθήκη Σεβρών.

Τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες έχουν επιταχυνθεί γιατί ο Δυτικο- Ευρωπαίος δεν πρέπει να παγώσει αυτόν τον χειμώνα, όταν μάλιστα η ενεργειακή κατανάλωση φτάνει στο αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα και μετά.

Οι διαθέσεις των Ρώσων να ανοιγοκλείνουν την στρόφιγγα παροχής του Φυσικού Αερίου προς αυτούς ποικίλλουν και μπορεί να είναι απρόβλεπτες

Τελικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά. Από άλλη θέαση ενεργούν οι Δυτικοί, από άλλη θέαση θα ενεργήσουν οι Ρώσοι και οι Έλληνες στο τέλος δίχως να το περιμένουν θα πάρουν ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.

Και για να προσανατολιζόμαστε

Η Κωνσταντινούπολη από ψηλά…

ΚΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΧΡΟΝΙΑ που μπορεί να αποδειχτεί και ΙΣΤΟΡΙΚΗ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πηγή

Πύλη Αποκάλυψης

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι