Αυτοί που θέλουν Grexit θα καταλήξουν στα σκουπίδια της ιστορίας

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Πικετί χαρακτηρίζει αστείο να ζητάει η Γερμανία από την Ελλάδα να αποπληρώσει το 1,6 δισς. ευρώ που χρωστάει στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Ο Γάλλος οικονομολόγος καλεί επίσης την Ευρώπη να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση χρεών και μεγαλύτερη ευελιξία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.

Όπως σημειώνει ο Τόμας Πικετί , αυτοί που θέλουν να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ σήμερα θα καταλήξουν στο σωρό των σκουπιδιών της ιστορίας. «Εάν η Μέρκελ θέλει να διασφαλίσει τη θέση της στα βιβλία της ιστορίας όπως έκανε ο Χέλμουτ Κολ, θα πρέπει να δώσει λύση στο ελληνικό ερώτημα, ξεκινώντας με ένα συνέδριο για το χρέος αλλά και με μία ανανεωμένη πιο ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, υπογραμμίζει.

Οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί, ιδιαίτερα στην Γερμανία προτίθενται να καταστρέψουν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ιδέα με τις απαιτήσεις τους προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους παρατηρεί ο γνωστός οικονομολόγος και καλεί την ισχυρότερη χώρα της ευρωζώνης να θυμηθεί το παρελθόν της.

«Η Γερμανία είναι η χώρα που ποτέ στην ιστορία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα εξωτερικά της χρέη» λέει και προσθέτει ότι ενώ δεν αποπλήρωσε τα χρέη της ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντίθετα ζητάει από τις άλλες χώρες να αποπληρώσουν τα δικά τους χρέη προς τη Γερμανία όπως ζήτησε αποζημιώσεις από τους Γάλλους μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο και τις έλαβε.

Καταληκτικά υπενθυμίζει ότι «η Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα» και χαρακτηρίζει τελείως γελοίο αυτό που προτείνεται για τη διάσωση της χώρας.

tvxs.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι