Οι μισοί φτωχοί του κόσμου ζούν σε πλουτοπαραγωγικές χώρες [Βίντεο]

Κάθε χώρα με μεγάλα αποθέματα πετρελαίου υπέφερε. Το πετρέλαιο δεν ωφέλησε τους λαούς  αυτών των χωρών αλλά ελάχιστους στην κορυφή της οικονομικής ιεραρχίας.

Για παράδειγμα στην Αφρική βρίσκεται περίπου το 40% των παγκόσμιων αποθεμάτων πλουτοπαραγωγικών πηγών, το 60% της αρόσιμης γης που δεν έχει ώς τώρα αξιοποιηθεί, αλλά και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη.

Οι οικονομικοί δολοφόνοι περιγράφουν την τακτική υφαρπαγής του εθνικού πλούτου από χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου» που έχουν ορυκτό  πλούτο:

«Κανόνιζαν να ληφθούν τεράστια δάνεια, τα οποία πήγαιναν σε συμβεβλημένες με την κυβέρνηση δικές τους κατασκευαστικές εταιρείες, που έφτιαχναν έργα υποδομής. Η χώρα φορτωνόταν ένα τεράστιο χρέος, που δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να εξοφληθεί».

oi misoi ftoxoi tou kosmou zoun se ploytoparagogikes xores 1

Στο Ιράκ, μετά την «απελευθέρωση» πήγε ποιος άλλος; Το ΔΝΤ και επειδή δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια υπέγραψαν το 2006, συμφωνία με την οποία ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ!

«Ο Εθνικός πλούτος χρησιμοποιείται όχι προς ώφελος των πολιτών, αλλά προς όφελος των υψηλότερα ισταμένων στην ιεραρχία που ουσιαστικά έχουν πάρει μίζα για να παραχωρήσουν τον εθνικό πλούτο» και να λένε π.χ. τον ελληνικό ορυκτό πλούτο «ευρωπαϊκό που βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι