Κινα: Πλοίο προειδοποιεί Αμερικάνικο κατασκοπευτικό 8 φορές! ΦΥΓΕΤΕ [Βίντεο]

Το κινεζικό ναυτικό απηύθυνε οχτώ προειδοποιήσεις στο πλήρωμα του P8-Poseidon, του πιό εξελιγμένου κατασκοπικού αεροπλάνου των ΗΠΑ, όταν πετούσε πάνω από τη περιοχή την Τετάρτη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του CNN, μέλη του οποίου επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Όταν οι αμερικανοί πιλότοι απάντησαν λέγοντας πως το αεροπλάνο πετά σε διεθνή εναέριο χώρο, ένας κινέζος χειριστής ασυρμάτου, χάνοντας την υπομονή του, είπε, "Εδώ κινεζικό ναυτικό - φύγετε!.

Το αεροσκάφος πέταξε στο χαμηλό ύψος των 4.500 μέτρων, σύμφωνα με το CNN, και σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το Πεντάγωνο φαίνεται να έχει πάρει λήψεις ακριβώς από πάνω από ένα τεχνητό νησί.

P8-Poseidon

Το επεισόδιο, καθώς και παρόμοιες προειδοποιήσεις της Κίνας προς στρατιωτικά αεροσκάφη των Φιλιππίνων που εγκατέλειψαν την περιοχή του αρχιπέλαγους Σπράτλυ στην ίδια Θάλασσα, υποδηλώνουν ότι το Πεκίνο προσπαθεί να διασφαλίσει μια αποκλειστική στρατιωτική ζώνη γύρω από τα νησιά που δημιουργεί.

Μερικοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ανησυχούν για το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα αφού ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο σκεφτόταν να στείλει στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία για να εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοία γύρω από τα κινεζικά νησιά.

Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για το επεισόδιο.

Η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία του μεγαλύτερου μέρους της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, την οποία διασχίζουν εμπορικά πλοία μεταφέροντας προϊόντα συνολικής αξίας 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο. Οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ταϊβάν και το Μπρουνέι επίσης διεκδικούν τμήματα της Θάλασσας.

Πηγή

Απόδοση: hellas-now.com

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι