Ομάδα ψυχολόγων πίσω από τα βασανιστήρια της CIA [Βίντεο]

Οι μέθοδοι ανάκρισης των υπόπτων για τρομοκρατία, έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Μια ομάδα διαφωνούντων ψυχολόγων δημοσίευσαν μια έκθεση 60 σελίδων που δείχνει την κρυφή συνεργασία της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΑΨΕ) με αξιωματούχους της CIA, του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου.

Στην έκθεση αυτή, η ΑΨΕ φαίνεται να αλλάζει την πολιτική της σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας προκειμένου να συμβαδίζει με τις επιχειρησιακές ανάγκες των προγραμμάτων βασανισμού της CIA.

Μεγάλο μέρος της έκθεσης με τίτλο «Όλοι οι ψυχολόγοι των Προέδρων: Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία, το μυστικό της συνενοχής του Λευκού Οίκου και της CIA» βασίζεται σε εκατοντάδες, εσωτερικά mail της ΑΨΕ την χρονική περίοδο από το 2003 έως το 2006, τα οποία γνωστοποιήθηκαν πρόσφατα και αποδεικνύουν την άμεση επικοινωνία με τη CIA.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η Susan Brandon, ερευνήτρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς που εργάζεται για τον πρώην πρόεδρο George W. Bush, φέρεται να συντάσσει μυστικά την αλλαγή της δεοντολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και να εισάγει σ’ αυτήν τις πρακτικές ανακρίσεις και βασανισμού.

vasanistiria cia 1

tvxs.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι