Που ζουν οι 231 εκατ. μετανάστες παγκοσμίως - Διαδραστικός χάρτης

Η Daily Mail που παρουσιάζει τον διαδραστικό χάρτη σημειώνει πως το μεταναστευτικό αποτελεί πια ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές χώρες ιδιαίτερα για όσες βρίσκονται στην Ευρώπη και υποδέχονται κάθε χρόνο πλήθος μεταναστών από την Ανατολή, όπως για παράδειγμα, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ρωσία κ.α.

Τα τελευταία 25 χρόνια στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των μεταναστών που αναζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 80 εκατομμύρια. Ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος και όπως ισχυρίζονται μελετητές η οικονομική μετανάστευση έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το 1995, περισσότεροι από 154 εκ. άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια χώρα κυρίως της Ευρώπης. Ο αριθμός αυτός το 2013 εκτινάχθηκε στα 231 εκατομμύρια.

Παρότι ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις επιδιώκουν να θέσουν ένα τέλος σε αυτή τη διαρκώς αυξανόμενη μετακίνηση ανθρώπων, τα στοιχεία φανερώνουν πως οι χώρες όπως η Αγγλία και η Νότια Ιρλανδία δέχονται περίπου τα καταγεγραμμένα 7,8εκ. μεταναστών.

Οι συχνότεροι προορισμοί για τους μετανάστες είναι η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Ελβετία, και η Σουηδία.

 Πηγή

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι