Πελώριο τείχος ορθώνει η Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της Άγκυρας και όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα το τείχος αυτό που άρχισε να κτίζεται το 2013 προέβλεπε στην αρχή να καλύψει μόνο 32 χιλιόμετρα των βουλγαροτουρκικών συνόρων.

Επειδή όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι Βούλγαροι κατάλαβαν το πονηρό παιχνίδι της Τουρκίας να προωθεί με το αζημίωτο εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν το τείχος ώστε να καλύψει τα 160 χιλιόμετρα των συνόρων. Και αναφερόμαστε σε μια χώρα που είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θυμηθείτε τι έγινε όταν είχαν αναγγείλει την ανέγερση κάποιων προστατευτικών εμποδίων στον Έβρο για να αποτραπεί η αθρόα εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που τους προωθεί η τουρκική μαφία. Μέχρι και με… «ρατσιστικά επιθέματα» χαρακτήρισαν αυτήν την αυτονόητη κίνηση.

Εντωμεταξύ η εισβολή στα ελληνικά νησιά που είναι πολύ δύσκολο να προστατευτούν συνεχίζεται αθρόα και έχει καταντήσει να μετατραπεί σε πραγματικό τσουνάμι με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Να δούμε πότε θα καταλάβουμε τι συμβαίνει με το τεράστιο αυτό θέμα και ποτέ θα δώσουμε το κατάλληλο «μήνυμα» και στην Τουρκία, η οποία αρνείται ως όφειλε την επαναπροώθηση αυτών των λαθρομεταναστών, αλλά κυρίως στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κάνουν την…πάπια εκ του ασφαλούς!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 

 

 

 

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι