Τη «μαύρη λίστα» των τζιχαντιστών έφτιαξε το κέντρο παρακολούθησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων IntelCenter

Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό, αυτές οι 31 οργανώσεις δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, εντός ενός τόξου που εκτείνεται από την Αλγερία στα δυτικά και στην Ινδονησία στα ανατολικά.

Ο επικεφαλής του Ντάες (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) είχε κηρύξει στα τέλη του Ιουνίου του 2014, στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης που τα στρατεύματά του είχαν μόλις κατακτήσει, την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου ενώ ο ίδιος πήρε το όνομα «χαλίφης Ιμπραήμ» και κάλεσε τους μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου να δηλώσουν πίστη σε εκείνον και να τον υπακούνε.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, μία οργάνωση στην Αλγερία (το «Τάγμα Αλ Χούντα στο Μάγρεμπ»), άλλη μία στην περιοχή της χερσονήσου του Σινά («Τζαμάτ Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις» και μία ακόμη στο Μπααλμπέκ (Λίβανος, «Λίουα Άχραρ αλ Σούνα») δήλωσαν πίστη στο νέο ηγέτη, ενώ τις ακολούθησαν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες άλλες 18 οργανώσεις και κινήματα, περιλαμβανομένης της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και της Τζουντ αλ Χιλάφα στην Τυνησία.

Δέκα επιπλέον οργανώσεις, σύμφωνα με το IntelCenter, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον «χαλίφη», χωρίς ωστόσο να φθάσουν στο σημείο να δηλώσουν πίστη.

Αυτές οι 31 οργανώσεις διαφέρουν σε μέγεθος και ισχύ, ορισμένες είναι αυστηρά δομημένες και διαθέτουν εκατοντάδες, μερικές φορές πολλές φορές χιλιάδες μαχητές, και άλλες μόλις που υφίστανται ή έχουν διασπαστεί από γνωστά τζιχαντιστικά κινήματα, εκτιμούν οι ειδικοί.

Πηγή: newsbeast.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι