Αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του βίντεο από το μοιραίο Airbus [Βίντεο]

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, το βίντεο των 17 δευτερολέπτων, έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από άγνωστη πηγή και όχι από τα δύο μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι το έχουν δει, το έχουν ακούσει και μεταφέρουν σε αναρτήσεις τους το τι περιλαμβάνει. Ο άνθρωπος που το έχει αναρτήσει πάντως στο Διαδίκτυο υποστηρίζει, χωρίς κανένας να μπορεί να το επιβεβαιώσει, ότι σε αυτό καταγράφονται τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

«Δεν υπάρχει βίντεο», λέει Γάλλος διασώστης

Την ίδια ώρα το ibtimes.co.in μεταφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες από Γάλλους ειδικούς που ερευνούν το δυστύχημα, ότι οι αναφορές για την ύπαρξη βίντεο που ελήφθη από επιβάτη της μοιραίας πτήσης και στο οποίο αποτυπώνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής, είναι αναληθείς και ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους είναι ψεύτικο.

Ο αντισυνταγματάρχης Ζαν Μαρκ Μενιχινί, Γάλλος εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι οι αναφορές αυτές για την ύπαρξη του περίφημου βίντεο είναι «εντελώς λάθος» και «αδικαιολόγητες», προσθέτοντας ότι τα τηλέφωνα που έχουν βρεθεί στον τόπο της συντριβής δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη.

«Τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν ακόμη σταλεί στο Ινστιτούτο Εκγληματολογικών Ερευνών στο Παρίσι, όπου θα αναλυθούν», είπε. Επίσης, αρνήθηκε ότι το οποιοδήποτε τέτοιο βίντεο μπορεί να υπάρχει θα μπορούσε να είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα τόσο το Paris Match,όσο και η Bild αναφέρουν ότι είναι σίγουροι ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή του είναι γνήσιο, αν και κανένα από τα δύο μέσα δεν το έχει αναρτήσει.

madata.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι