Διαμαρτύρονται οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν ψήφισαν [Βίντεο]

Όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Εσωτερικών για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται.

Μόνο στις Βρυξέλλες μένουν σχεδόν 20.000 Έλληνες. Ο Νίκος Κορογιαννάκης, που ζει εκεί τα τελευταία 24 χρόνια αυτό είναι απαράδεκτο. «Προφανώς το τι συμβαίνει στην Ελλάδα επηρεάζει τη ζωή μας. Οι περισσότεροι από μας φορολογούμαστε κατά ένα μέρος στην Ελλάδα. Όσοι έχουμε ακίνητη περιουσία, συγγενείς» λέει.

ellines toy eksoterikoy den psifisan 1


Ο Nίκος Ρουσνίδης είναι 29 ετών, έχει σπουδάσει οικονομικά και διεθνείς σχέσεις. Έφυγε από την Ελλάδα το 2011, στην καρδιά της κρίσης. Θα ήθελε να ψηφίσει αλλά δεν μπορεί.

«Εγώ ζω τα τελευταία χρόνια εκτός Ελλάδας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ανησυχώ για την οικογένειά μου για τους φίλους μου δεν ανησυχώ για το μέλλον της χώρας μου. Ελπίζω η επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει να καλυτερέψει την κατάσταση στην Ελλάδα έτσι ώστε να γυρίσουμε κι εμείς κάποια στιγμή».

Χιλιάδες Έλληνες έχουν υπογράψει το αίτημα για ψήφο στους αποδήμους μέσω της ιστοσελίδας I cannot vote .

ellines toy eksoterikoy den psifisan 2

Πηγή: enikos.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι