Ανακαλύφθηκε στην Αυστρία το μεγαλύτερο εργοστάσιο όπλων μαζικής καταστροφής του Γ' Ράιχ [Βίντεο]

Το εργοστάσιο, με εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν σχεδόν 304.000 τ.μ., κοντά στην πόλη Ζανκτ Γκεόργκεν αν ντερ Γκούζεν, πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή και τη δοκιμή όπλων μαζικής καταστροφής.

Φαίνεται μάλιστα πως ήταν τόσο σημαντικό για τους Ναζί, ώστε τέθηκε υπό την εποπτεία του ίδιου του αρχηγού των Ες Ες Χάινριχ Χίμλερ.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο όπλων μαζικής καταστροφής του Γ΄ Ράιχ, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανακάλυψε ο Αυστριακός ντοκιμαντερίστας Αντρέας Ζούλτσερ, αφού πρώτα εντόπισε σχετικές αναφορές στο προσωπικό ημερολόγιο ενός, επίσης Αυστριακού, φυσικού επιστήμονα.

Λίγο καιρό αργότερα σκαπτικά μηχανήματα απομάκρυναν τις πλάκες γρανίτη με τις οποίες οι Ναζί είχαν καλύψει την είσοδο το 1945, και ένα γεωραντάρ επιβεβαίωσε το μέγεθος του εργοστασίου.

www.pyli-apokalypseis.com-opla mazikis katastrofis 1

Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε σε μεγάλα βάθη προκειμένου να διατηρηθούν μυστικές οι εργασίες που γίνονταν εκεί


Η εν λόγω μονάδα πιστεύεται ότι συνδεόταν με το κοντινό υπόγειο εργοστάσιο B8 Μπεργκκριστάλ, το οποίο παρήγαγε το Messerschmitt Me 262, το πρώτο μαχητικό επιχειρησιακό αεριωθούμενο αεροσκάφος στον κόσμο, που στα τελευταία στάδια του πολέμου απείλησε προσωρινά τις συμμαχικές δυνάμεις αέρος.

Όπως το εργοστάσιο Μπεργκκριστάλ, έτσι κι αυτό βασίστηκε σε «δωρεάν» εργατικό δυναμικό από το γειτονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν-Γκούζεν. Έως 320.000 κρατούμενοι πιστεύεται ότι πέθαναν εξαιτίας των φρικτών συνθηκών που επικρατούσαν στον υπόγειο λαβύρινθο.

Προκειμένου να διερευνήσει πλήρως το ζήτημα, ο Ζούλτσερ συγκέντρωσε ένα εκλεκτό επιτελείο ιστορικών και αναζήτησε περισσότερα στοιχεία για τους επιστήμονες που εργάστηκαν υπό τον τρομερό στρατηγό των Ες Ες Χανς Κάμλερ στο εν λόγω μυστικό πρόγραμμα.

Ο περιβόητος για την ασπλαχνία του Κάμλερ ήταν μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τα πυραυλικά προγράμματα του Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου V-2, που χρησιμοποιήθηκε σε βομβαρδισμούς του Λονδίνου, του Παρισιού, της Αμβέρσας και άλλων πόλεων. Έβαλε επίσης την υπογραφή του στους θαλάμους αερίων που εξόντωσαν εκατομμύρια Εβραίους και άλλους «ανεπιθύμητους».

www.pyli-apokalypseis.com-opla mazikis katastrofis 2
Ο διαβόητος Χανς Κάμλερ


Ο ιστορικός Ράινερ Καρλς, συνεργάτης του ντοκιμαντερίστα, δηλώνει: «Η ηγεσία των Ες Ες φιλοδοξούσε να κατασκευάσει έναν συνδυασμό πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής. Ήθελαν να εξοπλίσουν τον βαλλιστικό πύραυλο Α4 (σ.σ.: παραλλαγή του V-2), ή και πιο εξελιγμένους πυραύλους, με δηλητηριώδες αέριο, ραδιενεργά υλικά ή πυρηνικές κεφαλές».

Αργότερα ο ρωσικός στρατός λεηλάτησε το Μπεργκκριστάλ, απομάκρυνε τον εξοπλισμό και σφράγισε τις αποθήκες του. Όμως η μονάδα που ανακάλυψε ο Ζούλτσερ φαίνεται ότι διέφυγε την προσοχή τόσο των Ρώσων όσο και των Αμερικανών.

Οι τοπικές αρχές έδωσαν την περασμένη εβδομάδα εντολή να σταματήσουν οι ανασκαφές, ο ντοκιμαντερίστας όμως πιστεύει ότι θα του δοθεί άδεια να συνεχίσει τον επόμενο μήνα.

«Από στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ευρώπη, κρατούμενοι με ειδικές δεξιότητες –φυσικοί, χημικοί και άλλοι επιστήμονες– επιλέχθηκαν για να εργαστούν σε αυτό το τερατώδες εγχείρημα και έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα να ανοίξουμε επιτέλους τις εγκαταστάσεις και να αποκαλύψουμε την αλήθεια» επισημαίνει ο Ζούλτσερ.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

zougla.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι