Γραφιστική αναπαράσταση του «Norman Atlantic» - η πορεία του και πως ξέσπασε η φωτιά!

Από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης η οποία διεξάγεται μέσω ελικοπτέρων. Το μεγάλο ζήτημα που εγείρεται είναι αν οι επιβάτες θα αντέξουν δεύτερη νύχτα στο κατάστρωμα, υπό τον όρο ότι  η φωτιά που συνεχίζει να κατακαίει το εσωτερικό του πλοίου δεν θα προκαλέσει άλλες επιπρόσθετες ζημιές, ικανές να πλήξουν την ικανότητα πλεύσης του.

Κατά τα φαινόμενα το ιταλικό πλοίο, που ναυλώθηκε εκτάκτως από την ΑΝΕΚ λόγω ζημιών  ενός συνεργαζόμενου «Σουπερφάστ», έφυγε από την Πάτρα υπερφορτωμένο με 222 οχήματα, τα περισσότερα των οποίων ήταν βυτιοφόρα και μετέφεραν ελαιόλαδο. Να σημειωθεί ότι κατασκευαστικά το Νόρμαν Ατλάντικ μπορούσε να χωρέσει 195 οχήματα.

Από το μεσημέρι, τα ελικόπτερα ανέλαβαν τη διάσωση των επιβαινόντων, καθώς ήταν αδύνατη η επιχείρηση με σωσίβιες λέμβους. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας θα συνεχιστεί μέχρι και αργά σήμερα τη νύχτα με την ευχή όλων να εξελιχθούν όλα ομαλά. Ενας Έλληνας έχασε τη ζωή του, καθώς εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου.

Όπως ανέφερε η Corriere Della Sera ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε στη γλίστρα με την σύζυγό του. Η γυναίκα είναι σώα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πρίντεζι.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από Ιταλικό όμιλο και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον άτυχο άνδρα:

«Επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) η ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών του κινδυνεύοντος πλοίου “Norman Atlantic”. Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο. Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας».

Δείτε σε γραφιστική αναπαράσταση την πορεία του Norman Atlantic και πως ξέσπασε η φωτιά!

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι