Το μπουντρούμι των τζιχαντιστών [Εικόνες-Βίντεο]

Σύμφωνα με την Daily Mail, εδώ είναι το μέρος όπου μεταξύ άλλων οι James Foley, Steven Sotloff και David Haines κρατούνταν μέχρι οι τζιχαντιστές να τους αποκεφαλίσουν.

Αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν είπαν στη βρετανική εφημερίδα ότι ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, πεινασμένοι, επάνω σε σκληρά δάπεδα τσιμέντου και σχεδόν μονίμως στο σκοτάδι μέσα στο υπόγειο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στη βιομηχανική πόλη Σέιχ Νατζάρ, στα προάστια του Χαλεπίου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών του 2013.

Στη συνέχεια τους πήγαν στη Ράκα της Συρίας και τους παρέδωσαν στον δήμιο τους, τον περίφημο «Τζιχαντιστή Τζον».

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Οι όμηροι ζούσαν μέσα στο σκοτάδι σε υποτυπώδη δωμάτια που μετά βίας μπορούν να χωρέσουν έναν άνθρωπο. Οι συνθήκες άθλιες, ελάχιστο φαγητό και νερό. Το απόλυτο σκοτάδι σε συνδυασμό με το ανυπόφορο κρύο τη νύχτα ενέτεινε τον φόβο των αιχμαλώτων για το τι θα συμβεί.

Κάποιοι νόμιζαν ότι ο εφιάλτης θα λάβει τέλος και θα γυρίσουν στα σπίτια τους, όμως για την πλειοψηφία η κατάληξη δεν ήταν αυτή, αφού ο «Τζιχαντιστής Τζον» ήταν εκείνος που αποφάσιζε για την τύχη τους, κόβοντάς τους το κεφάλι και δείχνοντάς αυτή την πράξη του σε αποτρόπαια βίντεο που έκαναν το γύρο του κόσμου.

1

2

3

4

5

6

7

11

8

9

defencenet.gr

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι