Νέα επιδημία στις ΗΠΑ μετά τον Εμπολα: Chagas ή «σιωπηλός δολοφόνος»

Το τσιμπούρι ονομάζεται triatomine bug και μέσω δαγκωμάτων σε ανθρώπινο ιστό, μεταφέρει το παράσιτο Trypanosoma cruzi το οποίο προκαλεί την ασθένεια Chagas. Μια ασθένεια που προκαλεί καρδιακά προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Η ασθένεια ονομάζεται και «σιωπηλός δολοφόνος», καθώς συχνά δεν μπορεί να διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, τα θύματα δεν έχουν συμπτώματα εκτός από κούραση και αδυναμία.

Το παρασιτικό έντομο ρουφά το αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας – κατά προτίμηση από το πρόσωπο των θυμάτων του – και προκαλεί την ασθένεια που μπορεί και να αποβεί μοιραία.

Η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί από μετάγγιση αίματος, μεταμόσχευση οργάνων ακόμη και συγγενή καρδιακή νόσο από μητέρα σε παιδί.

Σύμφωνα με την Washington Post ερευνητές που ασχολούνται με τροπικές ασθένειες, προειδοποίησαν ότι έχουν προσβληθεί 7 με 8 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ηδη από το 2012 επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η ασθένεια λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, παρότι αρχικά θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στο Μεξικό, στην Κεντρική και στη Νότια Αμερική.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι