Σοβαρό λάθος στο DNA «τινάζει στον αέρα» την πραγματική ταυτότητα διαβόητου δολοφόνου!

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο παράλυτος ντετέκτιβ Russell Edwards δήλωσε ότι ο 23χρονος Πολωνός μετανάστης, κουρέας Aaron Κοσμίνσκι, ένας από τους υπόπτους, ήταν «σίγουρα, κατηγορηματικά και απόλυτα» ο Τζακ ο αντεροβγάλτης.

Η δήλωσή του ήρθε μετά από τη γενετική ανάλυση στο σάλι που ανακαλύφθηκε κοντά στην Catherine Eddowes, ένα θύμα του περιβόητου δολοφόνου, αφοότου φερόμενα ίχνη σπέρματος βρέθηκαν εκεί.

BRITAIN-HISTORY-MURDER-SCIENCE-PEOPLE-POLAND

Ο επιστήμονας, Jari Louhelainen, ο οποίος διενήργησε την εξέταση, φέρεται να έχει κάνει «σφάλμα ονοματολογίας» κατά τη χρήση της βάσης δεδομένων DNA για τον υπολογισμό της γενετικής συμφωνίας.

Το φερόμενο λάθος επισημάνθηκε για πρώτη φορά από λάτρεις του εγκλήματος στην Αυστραλία, που πόσταραν στο casebook.org. Στη συνέχεια, οι ανησυχίες αυτές ενισχύθηκαν από τέσσερις εμπειρογνώμονες στον τομέα της ανάλυσης του DNA, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς φήμης καθηγητή Sir Alec Jeffreys, εφευρέτη των γενετικών αποτυπωμάτων.

Οι εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι το σφάλμα σημαίνει πως καμία σύνδεση DNA δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ Κοσμίνσκι και Eddowes, οπότε οποιαδήποτε θεωρία ότι ο Κοσμίνσκι είναι ο αντεροβγάλτης θα πρέπει να βασίζεται σε εικασίες και υποθέσεις. Η Αστυνομία στα τέλη του 19ου αιώνα, ωστόσο, δεν τον είχε ως ύποπτο στην υπόθεση.

Όλο αυτό έρχεται σε συνέχεια της έκδοσης του βιβλίου «Ονομάζοντας τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη» από τον Russell Edwards, έναν επιχειρηματία ο οποίος αγόρασε το σάλι σε μια δημοπρασία το 2007.

Ο Edwards προσέλαβε τον Δρ Louhelainen, μοριακό βιολόγο στο John Moores University του Liverpool, για τη διεξαγωγή της ανάλυσης και ο ερευνητής κατάφερε να αποσπάσει επτά ελλιπή κομμάτια του μιτοχονδριακού DNA (mtDNA). Στη συνέχεια προσπάθησε να ταιριάξει τις συστοιχίες τους με το mtDNA από ένα ζωντανό απόγονο της Eddowes.

Ο επιστήμονας ανέφερε ότι το DNA περιείχε την αλλοίωση «γνωστή ως παγκόσμια ιδιωτική μετάλλαξη (314.1C), που δεν είναι πολύ κοινή σε όλο τον πληθυσμό» και στη συνέχεια ο Louhelainen συμπέρανε ότι το DNA ήταν της Karen Miller, μιας από τις θηλυκές απογόνους της Catherine Eddowes.

Ωστόσο, φέρεται να έχει γίνει ένα «σφάλμα της ονοματολογίας» είπαν οι ειδικοί, καθώς η αμφισβητούμενη μετάλλαξη πρέπει να σημειωθεί ως «315.1C» και όχι «314.1C.»

Το «315.1C» δεν είναι μια σπάνια μετάλλαξη τη και μοιράζονται το 99 τοις εκατό των εθνοτικών Ευρωπαίων.

Οι εκδότες του βιβλίου, Sidgwick & Jackson, απάντησαν στους ισχυρισμούς και δήλωσαν ότι «ο συγγραφέας υποστηρίζει τα συμπεράσματά του» και ότι «ερευνούν το αναφερόμενο σφάλμα στην επιστημονική ονοματολογία».

«Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το ταίριασμα του προφίλ του DNA και την πιθανότητα που υπολογίζεται από το υπόλοιπο των στοιχείων. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το βιβλίο, ότι ο Aaron Κοσμίνσκι ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, βασίζεται σε πολά περισσότερα από αυτό το ένα νούμερο», πρόσθεσαν.

 

hellasforce.com

Εμφάνιση/απόκρυψη σχολίων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

 

Εγγραφείτε τώρα στο Newsletter μας για να μένετε πάντα ενημερωμένοι